Hannover Sanayi Fuarı 2017

_Dünyanın en önemli sanayi fuarı olan Hannover Messe’deydik... _ Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul 24–28 Nisan 2017 tarihleri arasında Hannover Sanayi Fuarı kapsamında gerçekleştirilen B2fair ve Teknolojik İşbirliği Günleri ikili görüşme etkinliklerinde ortak olarak yer aldı ve bölge firmalarının bu etkinliklere katılımına destek oldu.

Avrupa İşletmeler Ağı ortağı Lüksemburg Ticaret Odası tarafından organize edilen [B2Fair](http://www.een-matchmaking.com/hannovermesse2017) (Business to Fairs) ikili görüşme organizasyonu, fuar süresince ikili görüşmelere özel tesis edilmiş bir alanda ve fuar katılımcıları için kendi stantlarında planlanmış iş görüşmeleri fırsatı sundu. 345 firma ve 2000’in üzerinde görüşme talebine ev sahipliği etkinlikte, firmaların kaydının online olarak alındığı özel b2fair platformu kullanıldı.

B2Fair fuar alanlarında kiralanan stantlarda, fuar ziyaretçileri arasında, önceden belirlenmiş randevular ile ikili görüşme etkinlikleri düzenlemektedir. B2Fair’in ortakları arasında 65 ülkeye hitap eden Avrupa İşletmeler Ağı’na ek olarak Odalar, Eurochambres, Kalkınma Ajansları, Büyükelçilikler, meslek örgütleri, kamu kurumları ve üniversiteler yer almaktadır.

Hannovermesse kapsamında teknoloji ve inovasyona ayrılmış olan Salon 2’de ayrı bir stantta gerçekleşen “Teknolojik İşbirliği Günleri” adlı teknoloji odaklı ikili görüşmeler Avrupa İşletmeler Ağı’nın Hannover’deki ortağı NBank tarafından organize edildi ve farklı ülkelerden 70 Avrupa İşletmeler Ağı ortağı tarafından desteklendi. İkili görüşmeler bu sene Endüstri 4.0 teması altında;

  • Akıllı Fabrikalar
  • Endüstriyel Üretim
  • Enerji &Kaynak Verimli Üretim
  • Sürdürülebilir Enerji ve Hareketlilik Çözümleri
  • Ölçüm Araçları


alanlarına odaklanarak teknoloji ve Ar-Ge işbirlikleri ile yeni iş ortakları arayan firmaları bir araya getirdi. Etkinlik organizasyonunda kullanılan b2match adlı online araç vasıtasıyla firmalar etkinlik öncesi firma profillerini oluşturarak görüşmek istedikleri katılımcılara davet gönderdiler ve bu şekilde planlanan görüşmeler fuar sırasında gerçekleşti. Etkinliğe 400’ün üzerinde firma katılarak, 2000’in üzerinde görüşme talebinde bulundu.

Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul konsorsiyumu koordinatörü İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu’ndan bir heyet de Hannover Sanayi Fuarı’nı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundular.

Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen e-posta bültenimize kayıt olun.